perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kätevän emännän mantelileipäperjantai


Tänään ansaitsisin melkein Paras Vaimo -kunniamerkin. Työviikon päälle kätevänä emäntänä leivoin leipää, joka maistuu myös jauhottomalle Albert Pöölle. Kokeilin ekaa kertaa netistä bongattua mantelileipäohjetta. Muuntelin vaan vähän, kun ei ollut sopivaa vuokaa, tuli peltileipää. 

Kyytipoikana fetapähkinäsalaatti ja kyllä maistui. Lasillista punaviiniä olisi huutanut seuraksi, mutta ei löytynyt sitä väriä Vaahteramäestä. Ehkä kostoksi siitä maistellen tänään iltapalaksi jotain suklaista rahkan jälkkäriksi.

Kokeilkaa muutkin mantelileipää, mää aion alkaa tuunailla tota opetusohjetta ja ainakin puolitan suolan. Ohje siis:
3dl mantelijauhoa
2 tl suolaa
2 tl psylliumia
4 tl leivinjauhetta
6 munaa

Kiertoilmauunissa n. 170 astetta ja 20 min. Lämpimänä oli herkkua, jämät pakkasin jääkaappiin. Huomenna aamupalalla testaan säilyvyyden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti