torstai 20. helmikuuta 2014

Käyrät nousussa

"Jos haluat pilata päiväsi, käy neuvolassa."

Tämä ollut Pikkumuijan neuvolakäyntien perinteinen anti, eikä tämäkään kerta tuottanut pettymystä. Oma v-käyrä lähti nousuun ensimmäisen viiden minuutin aikana, ja vaikka olin Kaapon äiti -asenteella nousi se melko korkeisiin lukemiin sen lähes tunnin aikana, jonka saimme neuvolan tädin huomassa viettää. 

Ihan ensimmäiseksi pakko sanoa, etten voi olla kuin ylpeä siitä miten Pikkumuija ruoka-ajasta huolimatta jaksoi esittää vain parasta käytöstään. 

Ja sitten takaisin käyrien nostatukseen... tällä kertaa kaikki tulokset saatiin kerralla, eikä tarvinnut etsiä puuttuvia millejä uusintamittauksilla. Kaikki oli hienosti, kunnes yhtäkkiä neuvolan täti huomasikin että oho pituutta ja painoa ei ollut tullut samassa suhteessa. Ja siitä alkoikin taas vatvominen ja käyrien tiirailu. Kysymyksiä sateli, joihin (ylpeänä itsestäni) vastasin etten olisi puolen vuoden jakson perusteella järin huolissani, vaan katsoisin pidempiä kokonaisuuksia. ARGH! Kotona oli pakko klikkailla kasvukayrat.fi ja itse katsella ovatko erot huolestuttavia. Joo, totta - YKSI parametri oli vaihtanut eri väliin. Voi sanonko mitä!!!! Aikaisemman neuvolan suuren huolestumisen kohteen tarkistin myös, koska siitä ei ollut tänään puhuttu mitään. Syykin löytyi. Oltiin kiritty päänympäryksessä kohti "normaalia" käyrää. Tätähän ei tarvitse tietenkään kertoa... 

Kaapon äiti -asenteella vastaillessani mitä kummallisempiin kysymyksiin, palautin jo mieleeni neuvolen tädin esimiehen nimen... Ja kiitin, ettei imetyshormonimyrsky ole enää ajankohtainen ja saatoin vasta asiallisesti syyllistymättä siihenkin, että lapseni ei karkaa pihasta leikkimästä, koska hän ei ole pihalla koskaan yksin. 

--- ja edelleenkään en kaipaa unikouluapua, saan unta vaikka herään monta kertaa yössä. Ja kyllä minulle sopii se että menen aikaisin nukkumaan ja herään aikaisin. Se lienee epänormaalia, ja kirjataan varmaan omalla häiriökoodillaan neuvolan tädin salaisiin kansioihin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti