torstai 3. lokakuuta 2013

Ompelukonekuume

Ompelukonekuume, se on täällä edelleen. Järjen ääni sanoo, että pärjään ilmankin. Järjen ääni sanoo, että lainaa ensiapuun. Järjen ääni vakuuttaa, ettei ompelukone miellytä sisustusyksityiskohtana. Järjen ääni tietää, että varastotilalle on muutakin käyttöä. Järjen ääni HUUTAA, ettei ompeluun ole aikaa.

Mutta haavematkailen silti hetken...

Ensitöikseen kätevä emäntä ompelee itselleen esiliinan. Esiliina päälle ja siitä se lähtee!
Kätevä emäntä huristelee singerillä kotiin joulua, kevättä, pinkkiä, ruutua, raitaa,... Kätevä emäntä ompelee Pikkumuijalle lumoavista kankaista mekkoa, tunikaa, pipoa,... Kätevä emäntä korjaa repeytyneet saumat ja kuluneet polvet. Kätevä emäntä käyttää singeriä joulukorttipaskarteluihin, ystävänpäivätervehdyksiin, pääsiäisposteihin,... Kätevä emäntä ompelee Pikkumuijan Pirkko-vauvalle uudet vaatteet. Kätevä emäntä ei tarvitse kaavoja, vaan sakset, kangasta ja singerin.

Ja takaisin Vaahteramäkeen. Väsynyt emäntä makaa sohvalla, naputtaa pädiä ja laskee päiviä syyslomaan. Kuusi plus kaksi. Se on aika sopivasti. Väsynyt emäntä hymyilee ja päättää vaihtaa pädin kutimeen. Yhteen monista keskeneräisistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti