keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lomavaihde

Suomen suvi ei näytä parasta osaamistaan tällä viikolla. On tullut minimaallisesti paistetta, liikaa vettä, rakeita ja jossainpäin jopa maa valkoiseksi lumesta. Siitä huolimatta on loma, ja siinäkin asenne ratkaisee. Itse olen siitä kiitollisessa asemassa, että loma kestää niin pitkään ettei koskaan ole koko lomaa täydelliset lomakelit. Pidänkin tärkeimpänä, että löytää oikean lomavaihteen. Koen olevani aika hyvässä moodissa jo, mutta aina löytyy parannettavaa ;)

Törmäsin juuri OAJ:n vinkkeihin, joilla opettaja voi sulautua muihin lomalaisiin. Myönnän hymyilytti :) Teksti oli opettavaiseen sävyyn otsikoitu 10 käskyä kesään. Maripaidoista ja kalevalakoruista olen vieroittautunut jo kymmenen vuotta sitten - kiitos ja anteeksi! Ja Opettaja lehti päätyy hävettävän usein korkkaamattomana lehtikeräykseen. Mutta sitten nämä muutama...

– Älä hotki ruokaasi ja vilkuile samalla viereisiin pöytiin. Syö ruokasi rauhassa ja keskity vain oman seuralaisesi sanomaan.
Voi miten toivon, että oppisin pureskelemaan ruokani! Maistelemaan ja makustelemaan. Nauttimaan pitkistä keskusteluista ruuan ääressä. Ruokailu kuulemani mukaan on muutakin kuin nälän siirtämistä ja ähkyn hankkimista. Tätä lupaan harjoitella erityisesti seuraavien viikkojen aikana!

– Jätä vilkaisematta pedagogisella katseellasi meluajia, rettelöijiä ja huonosti käyttäytyviä. Sinun ei myöskään tarvitse komentaa ketään istumaan paikoillaan tai olemaan hiljaa ja kuuntelemaan, kun toinen puhuu.
Korvissani soi toisinaan suloisen (perhanan eläväisen nappisilmän) oppilaani sanat "älä katso mua noilla vihasilla sinisillä silmillä". Oma Pikkumuija tuntuu toisinaan olevan täysin immuuni vihaiselle katseelleni, jonka tarkoitus on pysäyttää tai hiljentää. Olisikohan mahdollista antaa kaikkien kukkien kukkia ja keskittyä omaan lomailuun ilman, että pelastaa kaikki huonosti käyttäytyvät ja pahimmassa tapauksessa pahoittaa oman mielensä kun ei saakkaan kiitosta yrityksestään.

Mutta erityisesti tämä kymmenes käsky on syytä sisäistää. Sen kun muistaa on kaikkien kanssa leppoisampaa viettää aurinkoisia, tai raekuuroisia kesälomapäiviä :)

– Älä koskaan, älä milloinkaan, kerro miten pitkään olet ollut jo lomalla – tai miten pitkään sitä vielä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti