sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kolmantena adventtina kolmesta päivästä13. pvä perjantai meni Seija-myrskyn pyörteissä. Vaahteramäki onnistui välttymään isommilta vaurioilta. Huh! Sähkötöntä elämää harjoittelimme; päivällinen oli kebabsalaattia kirkonkylällä, vesipöntön täyttökeikka ja yhdet kakkavaipat vaihdettiin otsalampun valossa kosteuspyyhkeillä. Se onneksi riitti meille tällä kertaa.

Lauantai 14. päivä toi juhlamielen ja nyt alkaa olla fiilis, että Joulu on oikeasti jo ihan ovella. Pikkumuija kiskaisi bilemekon päälle ja aloitti lavashow:n muskarin joulujuhlassa. Laulu ei ollut niin jouluinen, mutta sitäkin mieleisempi. Pikkumuijan ryhmä tarttui marakasseihin ja täräytti ilmoille sataa, sataa aina :)

Työväentalolta livahdimme hetkeä ennen loppua kohti oman kylän juhlia. Glögiä ja riisipuuroa, musiikkiesityksiä ja yllätykseksi päädyin itsekin taas Pikkumuijan kanssa lavalle. Esityksenä oli kolmen joululaulun sikermä. No toteutus oli että minä tanssitin Pikkumuijaa, jolla oli omat bileet menossa. Muut lapset luonnollisesti istuivat kiltisti äitiensä sylissä ja jos eivät laulaneet ja leikkineet niin istuivat hiljaa paikallaan.

Noh, jouluna saa tonttuilla *<:-)

Vaahteramäkeläisten osalta kylän bileet jäivät vähän kesken, show-tonttu oli ollut jo hyvän tovin kotona unten maille kun juhla olisi päättynyt.


Tänään ollaan nautiskeltu kiireettömästä kolmannesta adventista. Ulkoilua, jouluradiota, kotihommia, ruokakauppa, kirjoja, musisointia (Pööt soittelee/laulelee, minä kuuntelen), takkatulta ja kynttilöitä. Isi Pöö nappasi kopin nukuttamisesta, eli saan viettää (ennen kuin uni yllättää) laatuaikaa Macin kanssa. Parituhatta valokuvaa päikkäriaikaan siirretty tikuilta koneelle odottamaan jatkokäsittelyä. Vuoden 2012 kuvat tosin vielä hukassa... Eli kun ne saan koneelle voin alkaa jo suunnitella kuvien tilaamista tai kuvakirjan tekemistä. Vielä sana kuvakirja maistuu hieman kirosanalle suussani pienen tapaturman takia, joka kadotti yli puolen vuoden valmiit kuvakirjan sivut.

Töissä luvassa syyslukukauden loppuhuipennus, viisi lähtöä vielä tänä vuonna ja sitten se on LOMA! Kiva viikko tiedossa, koulukirjoihin ei enää paljoa kosketa, vaan ollaan yritetty keksiä tiimin kanssa kaikkea kivaa, jotta lomanodotus menisi nopeasti ja iloisesti... sopivasti tonttuillen ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti