tiistai 24. joulukuuta 2013

Tykkään!

Syksyn tylsyydessä lähdin mukaan facebookin ihmeellisiin haasteisiin. Haastoin kaverini kommentoimaan mistä tykkään, toisen toteamaa ei saanut enää toistaa uudestaan. Yllätyin miten hyvin vieraaltakin tuntuvat ystävät osuivat oikeaan! Haluan kasata tykkäämiseni vielä tähän bloggaukseen, lahjaksi itselleni, jotta tylsyyden hetkenä voisin kerrata tykkäämisiäni ja napata niistä valoisan suunnan ajatuksille.Suklaasta, valitettavasti olen sille vähän liiankin perso. Tiedän sokerin vaikutukset hyvinvointiini, mutten voi vastustaa suklaata. Yhkä joskus alan hurjaksi ja jätän suklaan hetkeksi, vaikka vuodeksi. Mutta sitä suunnittelenkin vasta kun joulu on ohi ;)

Nukkuminen, on vaan niin parasta. Olen hyvä nukkumaan, ja nukun paljon. Vanhemmiten huomaan valvomisen muuttuneet lähes mahdottomaksi. Pikkumuija ei valitettavasti ole perinyt minulta unenlahjojaan vaan Albert Pööltä. Tämän seurauksena, olen joutunut oppimaan uuden tavan nukkua. Heräillen ja uudelleen nukahtaen. Sekin sujuu.

Liikunta, olen parempi ihminen kun saan aikaiseksi liikkua ja hoitaa kehoani. Väitän toisinaan, ettei sille ole aikaa. Olen toisaalta oppinut olemaan myös armollinen itselleni, enää ei tarvitse kalenteroida reenejä viittä kertaa viikossa. Pyrin satsaamaan laatuun, valitettavasti materialistille se tarkoittaa myös, että varusteita tästä huushollista löytyy lajiin jos toiseenkin. Eipä jää ainakaan siitä kiinni liikkuminen.

Kirjoittamisesta. En ole kauaa tiennyt että tykkään myös kirjoittaa. Mutta siis tykkään, nautin siitä kun saan jonkun hassun rivin aikaan. Huomaan kirjoittamisen järjestävän ajatuksia samalla tavalla kuin liikkumisen. Ihan kuin askel askeleelta juostessa ajatukset asettuvat, tuo sormien juokseminen näppäimistöllä rauhaa mieleen.

Kengät ja laukut. Hih tämä kommentti tuli rakkaalta ystävältä, joka on ollut auttamassa muutoissa. Miehen voi olla vaikeaa käsittää miksi käsilaukkuja täytyy olla kuukauden joka päivälle oma. Tässä olen ehkä hieman rajoittanut ja satsannut myöskin laatuun määrän suhteen. Tämä ei siis todellakaan tarkoita, että laukkuja ei olisi ylikin oman tarpeen. Kenkiähän ei voi koskaan olla liikaa, ja niitä itselläni on kerrassaan alimitoitetusti - varsinkin jos vertaan Isosiskooni ;)

MÄ, ei rakas Ystäväni - Pikkumuijan Kummitäti. Näemme liian harvoin. Soitankin liian harvoin. Ajattelen usein, ikävöin paljon. <3

Työ. Tykkään työstäni. Se ei ehkä ole eläkehomma, mutta täydellinen juuri nyt! Olen myös oppinut jättämään työt työpaikalle. Kun tekee päivän aikana 105% asiat, heittäytyy ja kohtaa ei enää kotona kannata miettiä mitä olisi voinut.

Lukeminen, olen lomalukija. Lukemisessa on se ongelma, etten osaa jättää sitä kesken. Uppoudun kirjaan niin, että se pysäyttää arjen. Hieman haastavaa perheelle, mutta aikas ihanaa. Etsinkin valmiiksi iltaa varten syyslomalla kesken jääneen kirjan. Lomalla on aikaa :)

Kesä ja mökki tai kesämökki. Niin. Se on siinä. Kesä ja mökki. Mökkeily. Kesä. Irtiotto kotoa. Järvi ja luonto. Voiko ihminen muuta kaivata?

Nopeus. Ei oo häpee olla nopee ;) Tykkään että mennään eikä meinata. Turha jaarittelu käy hermoille.  Teen päätöksiä nopeasti ja tunteella. Usein onnistun hyvin, joskus menee metsään. Mutta ei haittaa, silloin kannattaa NOPEASTI tehdä uusi päätös ja vaihtaa suuntaa.

Kukkapöksyt Seppälän rekistä ;). Heh, eli tykkään huumorista ja työkavereista joiden kanssa voi tuulettaa ja puhua kaikesta muusta kuin oppilaista, työrauhasta, opetussuunnitelmasta. Tykkään myös seurata muiden blogeja.

Runoista. Minulla on muutama suosikkuruno, joihin palaan. Rakastan myös suomalaista musiikkia, niiden taitavia sanoituksia jotka ovat kuin runoja. Sanoja, jotka soljuvat ja kertovat elämästä. Sen koko kirjosta.

Auringon palvomisesta. Auringosta saan voimaa. Siitä pitää nauttia kun se paistaa. Tankata D-vitamiinia ja lämpöä. Kesällä voisin muuttaa pihalle ja jättää tupahommat kotitontulle.

Somerosta, kotikylästäni joka jossain vaiheessa muuttuikin kaupungiksi. Kylästä, jossa tietyt asiat ovat ja pysyvät. Siellä on koti, siellä on sydän <3

Vauhdista. Ajattelen usein tylsyyden vauhdin vastakohtana. Sekin on ok, mutta kuten jo aiemmin tuli todetuksi nopeus, vauhti ja toiminta on se joka laittaa vereni liikkeelle ja saa hymyn huulille.

Greyn anatomiasta. Tämän kommentoi Albert Pöö, rakkaudella. Samalla rakkaudella hän on raivannut boksilleen tilaa lukemattomille Grey jaksoille, jotka odottavat sairaspäivää tai laiskaa päivää. Grey on ainut sarja jota seuraan yksin. Lisäksi katson Albert Pöön kanssa Solsidania ja Teiniäitejä. En osaa kunnolla käyttää digiboksia, Albert siis huolehtii että kaikki jaksot ovat tallentuneet muistiin ja voin niitä sieltä katsoa sopivalla hetkellä.

Luomuruuasta. Olemme koko perheellä aika ruokaorientoituneita. Olet mitä syöt ja perästä kuuluu ;) Joo, paheita löytyy ja syön myös roskaruokaa. Arkiruokaan kuitenkin pyrimme satsaamaan. Mielellään läheltä ja luomua. Vältän jonkinverran hiilareita. (Paitsi suklaassa.) Luomu on satsaus tulevaisuuteen.

Kullannuppusista. Yli kaiken. <3Itse voisin vielä täydentää listaani:
Kodista
Kynttilöistä
Puhumisesta
Siisteydestä 
Saunomisesta
Valokuvaamisesta ja kuvien käsittelystä
...
...
Ja

Joulusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti