maanantai 30. joulukuuta 2013

Säästöpäivä

Parin päivän kiukuttelujen ja kireän tunnelman helpottamiseksi päätin tänään lounaan jälkeen hypätä valkoisen ratsuni selkään ja kurvata alennusmyynneille lähicityyn.

Startti oli vähän strömssi. Valkoinen ratsuni oli ollut käsijarru päällä pihalla reilusti toista viikkoa mustan Mesen toimiessa perhettä liikuttavana voimana. Tämän seurauksesta oikea takarengas kieltäytyi ensin pyörimästä. Siitä muistoksi liuta jälkiä pihaan. Totean vaan, että hyvä että oli hiekkapiha - ei kumi palanut loppuun.

No niin, mutta matkaan. Radion pauhatessa suomipoppia kurvailin kohti suuria säästöjä. JA OMAA AIKAA. Valkoinen ratsu parkkihalliin ja ei kun säästämään! Ensimmäisessä liikkeessä LOPPUUNMYYNTI, siitä se säästäminen lähti. Pikkumuijalle pipoa ja kenkää. Seuraavasta sukkaa, paitaa, mekkoa. Sitten lisää ulkoiluvermettä. Syy miksi oli LÄHDETTÄVÄ säästämään, oli Lassie suprafill kevyttoppa, jota ei lähikaupoista löytynyt. (Tai siis syy on oikeastaan tässä talvessa, jota ei ole...) Hirveesti kivaa Pikkumuijalle siis tarttui mukaan, muttei vahingossakaan sellaista haalaria jota lähdin hakemaan. Noh, en antanut tämän pilata päivääni. Tiesin niitä olevan verkkokaupassa tilattavissa ilmaisella kuljetuksella lähiässälle.

Kun kauppakeskus oli kierretty poikkesin vielä Clasulle. Sieltä muutama "must have" roina ja sitten autolle. Autoon päästyäni tajusin, etten ollut ostanut ITSELLENI mitään kivaa!!! OMG!!!! Onneksi muistin lähellä sijaitsevan sisustusliikkeen ja kurvasin nopsaan sinne. Onnistuneiden säästöjen kruunu. Siinä se pysähdys lyhykäisyydessään. Tuskin maltan odottaa, että joulu kohta katoaa Vaahteramäen tuvasta ja uudet sisustusjutut pääsevät loistamaan...

Lopuksi vielä pikapysähdys Gig Anttia moikkaamaan. Macbookille boksi ja Albert Pöölle kotivuorokiitokseksi tablettitökötin. Ja sitten kotimatkalle. Kurvaisu valtatielle ja kops! KIVI tuulilasiin ja HALKEAMA. Säästinköhän ihan niin paljon... En jaksa laskea. Nyt vaan toivon, että joko halkeaminen pysähtyy tai että maan vetovoima tai muu kosminen voima saa sen kääntymään kohti renkaita.

Kotona odotti iloinen ja aurinkoinen Pikkumuija ja parempituulinen Albert Pöö. (Vielä paremmaksi jälkimmäisen mieli muuttui kun pääsi vinttiin reenaamaan.) Pikkumuija kehui ostoksiani ja sovitteli niitä innoissaan.

Oma mieli oli kevyt, samoin kukkaro. Kuratoppahaalari kuitenkin kaihersi mieltä. Korjasin sen kuitenkin nopeasti piipahduksella verkkokaupassa.

Tähän päivään sopii siis paremmin kuin hyvin; loppu hyvin kaikki hyvin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti